Jumbo No Fear BT Racing laat goede snelheid zien in Italiaans Kampioenschap in Ottobiano

Jumbo No Fear BT Racing heeft in de eerste wedstrijd van seizoen 2020 een goede snelheid laten zien. Camden McLellan en Scott Smulders voelden zich goed tijdens het Italiaans Kampioenschap 125cc in Ottobiano maar kregen in de manches af te rekenen met tegenslagen. Toch gaven ze niet op en wist McLellan de eerste top tien plaats van seizoen 2020 binnen te halen.

Dat beide rijders een goede wintervoorbereiding hebben gehad, was in de training al duidelijk te zien. Camden en Scott wisten zichzelf sterk te kwalificeren met de snelste tijd voor Camden en een vierde tijd voor Scott. Echter toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwamen beide rijders niet goed weg. Camden kwam van buiten de top dertig snel terug naar een vijftiende positie maar moest naar de pits omdat zijn bril kapot was gegaan en hij niets meer zag. Helaas waren de problemen toen nog niet afgelopen want een ronde later sprong hij bij een verre sprong te ver waarbij hij met zijn hoofd op het stuur klapte. Hierbij schoot het glas uit zijn bril waardoor hij de wedstrijd zonder bril uit moest rijden. Vanwege het slechte zicht viel dit niet mee maar toch vocht hij door en wist er nog een veertiende plaats uit te halen. Scott ondervond na de start hinder van een valpartij en kwam tot stilstand. Ook hij moest van buiten de top 35 aan een inhaalrace beginnen en wist na een zwaar bevochten wedstrijd achttiende te worden.

In de tweede manche zat Camden er veel beter bij met de start en had al snel de vierde plaats in handen. Omdat er een probleem met de achterrem ontstond, moest hij het tempo gedurende de wedstrijd iets laten zakken en kon daardoor de vierde plaats niet vast blijven houden, dit resulteerde in een negende plaats op de finish. Ook Scott zat er goed bij met de start maar kwam bij het aanrijden van de tweede bocht op een vijfde plaats rijdend met een andere rijder in aanraking en viel. Scott moest opnieuw een inhaalrace rijden maar weerde zich kranig en kwam vanaf een veertigste plaats terug naar een negentiende positie.

In het dagklassement eindigde Camden op een elfde plaats en Scott legde beslag op een negentiende plaats. Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing haar voorbereiding verder zetten tijdens de internationale wedstrijd in Hawkstone Park. Hier zal ook Micha Boy de Waal aan de start komen, die het afgelopen weekend door griep aan de kant moest blijven.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125 Ottobiano:
1 Andrea Roncoli 420 Pnt
2 Pietro Razzini 420 Pnt
3 Vettik Meico 420 Pnt
4 Liam Everts 250 Pnt
5 Rasmus Pedersen 220 Pnt
11 Camden McLellan 155 Pnt
19 Scott Smulders 125 Pnt