Raf Meuwissen scoort 13 punten in eerste EMX250 wedstrijd in Valkenswaard

Raf Meuwissen van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Valkenswaard 13 punten weten te pakken. Meuwissen mist nog het wedstrijdritme na zijn blessure maar wist de manches toch op een veertiende en vijftiende plaats af te sluiten. Camden McLellan maakte een gastoptreden in de EMX250 klasse en wist zich gelijk te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de training was het circuit nog vrij nat maar toch goed te doen. Wel miste Raf nog het vertrouwen waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende tijd. Met deze tijd mocht hij in beide manches als vijfentwintigste oprijden naar het starthek. Net een plaats achter Meuwissen was het McLellan die in zijn gastoptreden een veertiende tijd op de klok zette en zich dus zonder problemen wist te kwalificeren.

In de eerste manche pakte Raf een hele goede start maar omdat hij aan de buitenzijde achter het starthek stond, werd hij in de eerste bocht naar buiten gedreven en kon pas rond de 22ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een twaalfde plaats. Lang wist hij hierop stand te houden maar in de slotfase merkte hij dat hij het wedstrijdritme miste en begon fouten te maken. Dit koste hem twee plaatsen waardoor hij als veertiende werd afgevlagd.

In de tweede manche moest Raf van verder komen. Bijna de hele wedstrijd reed hij op een zeventiende plaats maar wist in de laatste ronde nog twee plaatsen op te schuiven en werd vijftiende. 

‘’Ik ben nog niet tevreden over het rijden. Ik ben nog lang geen 100 procent maar om dan twee keer in de top 15 te eindigen, nadat ik pas weer enkele weken op de motor zit na mijn blessure, is niet slecht,’’ vertelt Raf.

Na een moeilijke eerste manche, waarin Camden niet verder kwam dan een dertigste plaats, reed hij een veel betere tweede manche. De hele wedstrijd reed hij net buiten de top twintig maar in de slotfase maakte hij toch nog twee plaatsen goed en finishte als twintigste, wat hem een EK punt opleverde.

Voor Jumbo No Fear BT Racing staat aankomend weekend de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Boekel op het programma.

Daguitslag EMX250 Valkenswaard:
1 Bastian Boegh Damm 50 Pnt
2 Isak Gifting 34 Pnt
3 Andrea Adamo 33 Pnt
4 Thibault Bénissant 32 Pnt
5 Lion Florian 30 Pnt
14 Raf Meuwissen 13 Pnt
25 Camden McLellan 1 Pnt