Jumbo No Fear BT Racing scoort eerste punten in het EMX125 Kampioenschap in Engeland

Jumbo No Fear BT Racing heeft in het Britse Matterley Basin de eerste punten in het EMX125 Kampioenschap weten te behalen. Scott Smulders kwam in de eerste manche dichtbij een top tien plaats en werd twaalfde. Camden McLellan kende in de eerste manche tegenslag en vocht zich in de tweede manche naar een zestiende plaats en pakte vijf punten.

Op zaterdag waren de circuit omstandigheden moeilijk toen de rijders de baan opgingen voor hun kwalificatie. De vele regenval had ervoor gezorgd dat de baan er nat en modderig bij lag maar ondanks dit kwamen Camden en Scott goed uit de voeten en wisten zich sterk te kwalificeren voor de wedstrijd.

De eerste manche begon helaas met een tegenslag voor Camden want hij kwam bij de start ten val en werd hierbij aangereden in zijn rug. Hierbij ging veel tijd verloren en omdat het rijden na de valpartij niet lekker meer ging, kon hij niet meer terug komen tot in de punten. Scott pakte een hele goede start maar had het in de eerste ronde moeilijk met een aantal valpartijen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te gaan en wist hij zich vanaf een achttiende plaats terug te knokken naar een twaalfde positie.

Ook in de tweede manche zat Smulders er goed bij met de start maar door een aantal grote fouten in de eerste ronde viel hij terug naar een vijfendertigste plaats. Smulders begon aan een opmars naar voren maar kwam uiteindelijk met een eenentwintigste plaats net iets tekort om punten te scoren. Camden kwam in deze manche als zestiende over de finish en pakte hiermee zijn eerste punten van het seizoen.

In het dagklassement eindigde Scott op een twintigste plaats en Camden sloot het weekend af op een vierentwintigste plaats. De volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap is in het weekend van 17 en 18 april in Spanje. Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing met Raf Meuwissen en Micha Boy de Waal aan de start komen in de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard.

Daguitslag EMX125 Engeland:
1 Liam Everts 50 Pnt
2 Kevin Brumann 44 Pnt
3 Florian Miot 35 Pnt
4 Haakon Osterhagen 32 Pit
5 Meico Vettik 31 Pnt
20 Scott Smulders 8 Pnt

24 Camden McLellan 5 Pnt