McLellan en Smulders in de top drie in Hawkstone Park maar ook de Waal goed op dreef

Tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hebben Camden McLellan en Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing top drie plaatsen weten te behalen. Ook Micha Boy de Waal wist zich in modderige omstandigheden goed staande te houden en werd tiende in de MX1 klasse.

De omstandigheden waren loodzwaar in Hawkstone Park want veel regenval en wind zorgden ervoor dat het circuit bijna onbegaanbaar was geworden. 

In de eerste manche van de 125cc klasse was het Camden die een hele goede start pakte en al snel aan kwam op een tweede plaats. ‘’In het begin reed ik te verkrampt maar daarna begon het lekker te gaan en begon ik hard in te lopen op de kopman. Echter net toen ik aan het achterwiel zat, kwam ik verkeerd uit in de sporen en viel. Dit was een domme fout maar toch wist ik nog derde te worden, vertelt Camden.

Scott kwam heel slecht weg bij de start en moest vanaf een 25ste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend kwam hij terug naar een zesde plaats en had de aansluiting met het groepje van de derde tot aan de vijfde man. Helaas was de tijd tekort om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Na het vallen van het starthek in de tweede manche zat Scott er veel beter bij en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en kreeg de tweede plaats in handen. Echter in de slotfase sprong hij op het verraderlijke circuit ergens langs een bult waardoor hij de tweede plaats af moest staan en als derde werd afgevlagd.

Camden had heel veel wielspin bij het vallen van het starthek en dook in de achterhoede de eerste bocht in. In de eerste paar bochten wist hij vele plaatsen winst te boeken totdat hij zich vastreed in de modder. Ondanks dit zette hij door en nadat hij nog een keer in de pits was geweest voor een andere bril en nog een keer ten val was gekomen, wist hij er nog een vijfde plaats uit te halen. 

In het dagklassement eindigden Camden en Scott op een derde en vierde plaats. 

Micha Boy de Waal kwam aan de start in de MX1 klasse. Vele Grand Prix toppers kwamen in deze wedstrijd aan de start waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de training zette Micha zijn Husqvarna FC450 op een goede zesde tijd neer. Ook in de manches kwam de Waal positief uit de hoek en wist met een twaalfde (na een val in de eerste ronde) en achtste plaats op een tiende plaats te eindigen in het dagklassement.