Micha Boy de Waal pakt de winst in wintercross in Groesbeek

Micha Boy de Waal van Jumbo No Fear BT Racing heeft de wintercross in Groesbeek op zijn naam geschreven. In de eerste manche kwam hij na een val in de eerste ronde van buiten de top dertig terug naar de eerste plaats. Ook in de tweede manche kwam hij sterk voor de dag en wist na een gecontroleerd gereden wedstrijd als winnaar over de finish te komen.

Micha begon gelijk overtuigend aan de dag door in de beginfase van de tijdtraining al de snelste tijd neer te zetten. Later in de sessie wist hij hem nog iets scherper te zetten waardoor hij de training op pole position af wist te sluiten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een goede uitgangspositie had. Gelijk stootte hij door naar de koppositie maar door een valpartij in de eerste ronde werd hij helemaal teruggeslagen naar een dertigste plaats. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist in de slotfase de koppositie in handen te nemen en won de manche!

Bij de start van de tweede manche reageerde Micha goed maar in de eerste bocht werd hij klem gereden waardoor hij pas op een zevende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Door snel verschillende rijders te passeren, schoof hij door naar een tweede plaats. Hier heeft twee ronden op stand gehouden en ging toen in de aanval op de kopman. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding over en reed in de rest van de manche zijn eigen wedstrijd! De Waal kwam opnieuw als winnaar over de finish en pakte hiermee de eindzege in Groesbeek.

Raf Meuwissen reed na zes maanden weer zijn eerste wedstrijd in Groesbeek. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Lang had hij een goed ritme in handen maar twee ronden voor het einde kreeg hij last van opgepompte armen en werd achtste. In de tweede manche moest hij na een val in de tweede ronde een inhaalrace rijden. Omdat hij niet lekker meer in zijn ritme meer kon komen zat er niet meer in dan een 22ste plaats, wat hem in het dagklassement een veertiende plaats opleverde.

Jumbo No Fear BT Racing zal zich nu gaan focussen op de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Britse Matterley Basin, welke gehouden wordt over twee weken!

Daguitslag wintercross Groesbeek:

1 Micha Boy de Waal 120 Pnt

2 Luca Nijenhuis 97 Pnt

3 Lars van Berkel 95 Pnt

4 Freek van der Vlist 95 Pnt

5 Davey Janssen 90 Pnt

14 Raf Meuwissen 58 Pnt